Loading Events
  • This event has passed.

« Svi Events

Vojvođanska treking liga – Fruška gora za roditelje i decu

maj 18 @ 10:00 12:30

Planinari, drugari, pozivamo vas da sa vašim roditeljima, bakada i dekama dođete u subotu, 18.05.2024 godine na Frušku goru.

Šta vas tamo čeka…

Naš klub je domaćin 4. kola Vojvođanske treking lige, Kup Fruške gore. Pored tri takmičarske staze, spremili smo nešto i za naše najmlađe planinare.

Rekreativno i zanimljivo pešačenje, stazom dužine 7 km.

Okupljamo se u planinarskom domu Orlovo gnezdo koje je centar manifestacije Kup Fruške gore, do 10h. Imaćete priliku da upoznate i družite se sa pravim planinskim trkačima. Nakon starta njihove trke i polaska planinara na stazu, startujemo i mi, tačnije u 10:15h.

Pešačimo pored stena Orlovog bojišta i čuvenog vidikovca. Orlovo bojište je nekadašnji kamenolom sa čijeg vrha se pruža prelep pogled na Iriški venac i greben Fruške gore.

Zatim nastavljamo do Perine pećine koja predstavja jedan od jedinstvenih lokaliteta ovog tipa na Fruškoj gori. Pretpostavlja se da je pećina ostatak nekadašnjeg rudnika, a poreklo naziva nije poznato – po pričama lokalnog naroda postojao je izvesni Pera koji je bio vlasnik rudnika, a po drugima da je taj isti Pera umro u ovoj pećini.

Od Perine pećine put nas dalje vodi na vidikovac Čukala sa pogledom na Novi Sad, odakle se spuštamo do čuvenog Popovičkog jezera. Kada se dobro odmorimo na jezeru vraćamo se u planinarski dom Orlovo gnezdo. U domu nas čeka voćna okrepa, domaći sokovi i lepo druženje, a tu ćemo dočekati i navijati za trkače koji prvi stignu na cilj.

Do planinarskog doma možete doći pešačkom stazom sa Paragova, od autobuske okretnice, gde možete parkirati i svoje automobile. Ukoliko dolazite autobusom linije br. 72, polazak je sa međumesne autobuske stanice u 08:50h.

INFORAMCIJE I PRIJAVE: info@almamonsadventures.org.rs
0641140264

VОDIČ: Stanislava Sovilj, licenca Službe vodiča PSS MB 698
0638713031