Loading Events

« Svi Events

Pohod u Pjenovac

5 februara @ 10:00 6 februara @ 21:00

Najmasovnija planinarska manifestacija u Republici Srpskoj, BiH „Pohod u Pjenovac“, koja svake godine okuplja veliki broj planinara i rekreativaca u pešačenju planinom Javor nadomak Vlasenice

PROGRAM AKTIVNOSTI

SUBOTA – polazak iz Novog Sada od lokomotive kod Železničke stanice u 10 časova. Potrebno je doći 15 ranije da se smestimo i krenemo na vreme. Putujemo preko Loznice od graničnog prelaza Zvornik gde ulazimo u Bosnu i Hercegovinu. Nastavak puta preko Milića do mesta Vlasenica. Smeštaj u komforne sobe. Po dolasku u smeštaj slobodne aktivnosti. Od 20 časova druženje sa planinarima iz Republike Srpske koji su domaćini akcije.

NEDELJA – nakon otvaranja manifestacije, 8:30 početak pešačenja preko najlepših delova Javor planine. Staza vodi preko Debelog brda, Igrišta, Podkozlovače, pored reke Bijesnice, preko Mrkova do Pjenovca.

Staza je duga oko 16km. Nije tehnički zahtevna.

Po dolasku u Pjenovac organizovan je ručak za sve učesnike. Nakon ručka povratak za Novi Sad, u koji stižemo oko 21 časova.

OPREMA: planinarske zimske cipele, planinarske pantalone, polar duks, jakna za zaštitu od vetra, kapa, rukavice.

KOTIZACIJA: 4500 dinara, koja obuhvata troškove prevoza, jedno noćenje i organizaciju.

INFORMACIJE I PRIJAVE: do 25.01.2022. kod vodiča. Kontakt telefon 063/512-534


VODIČ: Zvonko Molnar licencirani vodic PSS II kategorije MB738.

Vodič  zadržava pravo da u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti, izmeni plan u slučaju vanrednih okolnosti.

ORGANIZATOR SPORTSKE AKTIVNOSTI: PD Alma Mons Adventures