Loading Events

« Svi Events

Kanjoning Avantura Crna Gora – Višanjska rijeka

jul 26 @ 16:00 jul 28 @ 22:00

Vodimo vas na kanjoning avantura jednom od najlepših kanjona Crne Gore, Višanjska rijeka, koja je jedna od pritoka koja formira poznatu reku Mrtvicu.

Prepustite se nezaboravnoj avanturi.

Šta nas sve čeka… Kanjon ima šest vertikala, od kojih je najveća 36 metara, dok su ostale od 5 do 14 metara. Takođe, tu su nam i dva prirodna tobogana i jedan potencijlani skok od 5 metara, koji neće biti obavezan da se skače ukoliko ne poželize taj adrenalinski izazov. Temperatura vode je od 7 do 10 stepeni.

Kanjon je na početku otovrenog tipa, u predivnom prirodnom ambijentu sa puno zelenila, a kada uđemo malo dublje čeka nas mnoštvo procepa sa strmim stenema.

VREME I MESTO POLASKA: 26.07.2024., 15h, Novi Sad, lokomotiva kod Železničke stanice.

VREME I MESTO POVRATKA: 28.07.2024.,22h, Novi Sad, lokomotiva kod Železničke stanice.

PROGRAM AKTIVNOSTI

PETAK: okupljamo se u Novom Sadu, lokomotiva kod Železničke stanice, do 15h, kada krećemo put Crne Gore, do čuvenog planinskog mesta Kolašin, gde ćemo biti smešteni dva dana.

SUBOTA: dan za adrenalinsku avanturu kanjonom Višanjske rijeke.

Ustajanje u 06h, a nakon doručka polazak ka mestu Liješnje, oko jedan sat vožnje. Tu ostavljamo vozilo, premeštamo se u terensko vozilo i nakon još pola sata vožnje stižemo do ulaska u kanjon. U kanjonu provodimo oko 4 sata, i avanturu završavamo u Velje Duboko. Odlazimo na ručak u domaćinstvo Vuković. Kada povratimo potrošene kalorije tradicionalnim domaćim proizvodima, odlazimo u istinski planinski ambijent, u srce Moračkih planina, ispod vrha Lijevno, Eko katun Javor, Veka Baošića gde čemo biti smešteni.

NEDELJA: drugi dan nas očekuje lagano pešačenje Moračkim planinama. Smeštaj napuštamo u 08h i krećemo preko Javorja i Lole, do ispod vrhova Mali i Veliki Zebalac i Lijevno. Pešačimo oko 5h, a potom se vraćamo u katun na tradicionalne prozvode, domaći kačamak i pitu. Nakon ručka povratak za Novi Sad.

KOTIZACIJA: 240 evra, koja obuhvata troškove prevoza, putarine kroz Srbiju, dva prenoćišta u Crnoj Gori, kompletna oprema za kanjonig (neoprensko odelo, kaciga, čarape, pojas, tehnička oprema), vođenje kroz kanjonig od strane licenciranih vodiča.

OPREMA: za prelazak kanjona obezbeđenja oprema na licu mesta. Za drugi dan aktivnosti, oprema za pešačenje, planinarske cipele, planinarske pantalone, majica kratkih i dugih rukava, presvlaka, ranac od 30l, kapa ili marama za zaštitu od sunca, naočare za zaštitu od sunca.

INFORMACIJE I PRIJAVE: kod vodiča akcije, broj telefona 0641140264.

Na akciji mogu učestvovati isključivo planinari koji su članovi osnovnihplaninarskih organizacija učlanjenih u PSS, sa važećom planinarskom karticom za 2024. godinu.

Sportska manifestacija se realizuje u skladu sa statutom društva i godišnjim kalendarom aktivnosti.

Vodič zadržava pravo da u skladu sa Pravilnikom o bezbednom izvođenju planinarskih aktivnosti, izmeni plana u slučaju vanrednih okolnosti.

Za ovo putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije putovanja shodno čl. 86. st. 3 Zakona o turizmu.

VODIČI: Dejan Drakul i Željko Pejović, licencirani međunarodni vodič kanjoninga, Siniša Carević, licenca Službe vodiča PSS MB 689.

ORGANIZATOR SPORTSKE MANIFESTACIJE: Planinarsko društvo Alma Mons Advenutres, MB28727968.